Flisebelægning rundt om parcelhuset

Hvis du overvejer at investere i flisebelægning rundt om parcelhuset, så er denne artikel for dig. Der er nemlig mange gode fordele forbundet med flisebelægning rundt om huset.

En flisebelægning rundt om parcelhuset er både æstetisk smukt og tjener på samme tid en kritisk funktion. Flisebelægningen rundt om parcelhuset kan nemlig være med til at sikre husets sokkel, fundament og mur mod fugt.

Læs med her i artiklen, hvor vi gennemgår flere af de fordele, du får ud af at investere i en all-round flisebelægning rundt om huset.

Flisebelægning rundt om parcelhuset er både smukt og praktisk

Hvis du overvejer fliser rundt om huset, så er en del af grunden til det garanteret, at du først og fremmest synes, det ser pænt ud. En flot flisebelægning rundt om huset gør, at huset får en mere naturlig placering i et miljø, der ellers blomstrer med organisk natur.

Flisebelægningen kan her fungere som en glimrende overgang til de naturlige omgivelser. Det gør husets placering på grunden mindre “bastant”, og mere elegant.

En flisebelægning rundt om huset er selvfølgelig også praktisk. Belægningen fungerer både som gangsti, når du skal rundt og se til murværket, eller når du blot bevæger dig udenfor for nydelsens skyld. Flisebelægningen lægger op til etableringen af små, hyggelige terrasse-øer rundt omkring huset, hvor solen skinner på forskellige tidspunkter af dagen.

Og så er der selvfølgelig også det med græsset. For en flisebelægning skal nemlig ikke vedligeholdes lige så meget som en græsplæne eller bede.

En ordentlig flisebelægning rundt om huset sikrer mod fugt

En god flisebelægning rundt om huset tjener et ganske funktionelt hensyn. Fliserne kan nemlig være med til at sikre husets mure, sokkel og fundament mod fugt.

Når det regner, så vil tagrenderne selvfølgelig tage det meste af vandet fra taget, og lede det de rigtige steder hen. Men det kan ikke undgås, at miljøet omkring huset bliver fugtigt. Og det er særligt hvis huset står på en sokkel, der er i direkte kontakt med den fugtige jord ved overfladen, at fugten i omgivelserne kan udgøre et problem.

Ved at lægge en flisebelægning hele vejen rundt om huset kan du sikre, at huset er langt mindre udsat for fugt i de sæsoner, hvor det regner meget.

Hvordan skal flisebelægningen lægges?

Når du lægger en flisebelægning rundt om huset for at sikre mod fugt, så er der nogle tommelfingerregler, der er gode at huske på.

For det første er der distancen mellem fliserne og murværket, der ligger på toppen af soklen. Her vil du gå efter at ramme et lodret mellemrum på ca. 10 cm. Mellemrummet er med til at sikre, at regnen ikke plasker op på murværket, når regndråberne rammer fliserne – eller hvis tagrenderne skulle flyde lidt over.

Derudover skal du også lægge fliserne med en lille hældning væk fra huset. Hældningen sikrer, at regnvandet ikke samler sig i pytter på fliserne (og særligt ikke op ad huset!), men flyder ud mod de øvrige omgivelser.

Gå efter en hældning på ca. 7 promille (dvs. 7 mm. pr. meter), så klarer de vandafledningen for dig. Alt dette kan du få en brolægger til at lave, som ved en masse om hvordan det skal laves, så det er helt korrekt. På siden her kan du finde og udregne en pris på din brolægger opgave.

Hvorfor er fugt i huset et problem?

Fugtskader kender de fleste af os til. For det er nemlig en af de mest gængse og almindelige problemer, husejere kan komme ud for.

Selvom fugtskader er almindelige skal de tages alvorligt. Fugt i murværket kan bevæge sig indad i bygningen, og når fugten når de organiske byggematerialer giver det ophav til råd, skimmel og svamp.

Dét er ubudne gæster, du helst ikke vil have indenfor i hjemmet.

Desuden kan fugt i murværket også medføre øget slitage på de uorganiske byggematerialer. Du kan tydeligt se det, hvis det har udviklet sig til et problem. For det første vil du ofte se mørke aftegninger på soklen eller muren. Disse aftegninger indikerer, at fugten ikke forsvinder af sig selv fra disse områder – heller ikke selvom solen bager ind på dem.

Fugt i murværket kan også medføre revner i muren. Typisk er det fugerne, det vil gå ud over først. Revner i fugerne, porøse fuger eller en hul lyd, når man banker på muren med en knyttet næve, er alle tegn på fugt i murværket.

Ved at få lagt en flisebelægning hele vejen rundt om parcelhuset kan du komme problemerne til livs allerede inden de opstår.