Montering af solceller

Gode tips til solceller

Hvis du gerne vil have klimavenligt energi i dit hjem, er der flere gode grunde til at vælge et solcelleanlæg. Med et sådant anlæg bliver solens stråler omdannet til strøm. Et solcelleanlæg behøver hverken tandhjul eller lignende mekanik for at kunne fungere. Derfor er der også et minimalt slid på anlægget, hvilket gør det i stand til at holde i mange år.

Hvis du overvejer at anskaffe dig et solcelleanlæg, er der en del overvejelser, som du bør gøre dig inden. Derfor finder du X gode tips til solceller i det følgende. Bagefter er du bedre klædt på til at købe dit solcelleanlæg.

Sådan fungerer et solcelleanlæg

Overordnet virker et solcelleanlæg ved, at det omsætter lysstråling direkte til elektricitet. Det gør solcellerne via det, der kaldes for den fotoelektriske effekt.

Fotonerne fra sollyset, de såkaldte energipartikler, rammer elektronerne i solcellerne. Når dette sker, får elektronerne tilført energi. Denne energi får elektronerne til at bryde løs fra deres normale position. Når elektronerne bryder løs, bliver de i stand til gennemtrænge det der kaldes for p-n overgangen i dioden.

Det er sådan, at der bliver skabt elektricitet af solens stråler.

Gode tips til solceller – vælg den rette anlæg

Når du gerne vil have et solcelleanlæg, skal du naturligvis vælge det rette anlæg. Det kan godt være lidt af en jungle. Der eksisterer nemlig en del udbydere efterhånden. I det følgende finder du derfor nogle gode tips til solceller, når du gerne vil have et anlæg der hjemme.

1: Gode tips til solceller – vælg kvalitet

Det lyder måske banalt, men det kan ikke understreges nok. Når du gerne vil have gode tips til solceller, er det bedste tip, at du vælger kvalitet.

Hvis du er i tvivl om, hvad der kendetegner et kvalitetsmærke inden for solceller, kan du altid kigge på to faktorer. Først og fremmest er det en god idé at gå efter en producent, der har en fabrik i EU. I så fald er der nemlig en række særlige kvalitetskrav, som producenten skal leve op.

Derudover er det også en god idé at undersøge, om producenten har leveret solcelleanlæg til større projekter. I så fald er det ofte fordi, at producenten har en høj kvalitet.

2: Vælg en troværdig montør, der har erfaring med solceller

Det er ikke kun producenten, der skal kunne levere en høj kvalitet. Det skal din montør også være i stand til. Derfor bør du kun vælge en montør, som har erfaring med at opsætte solcelleanlæg. Allerhelst skal vedkommende også have erfaring med netop det mærke, som du skal have opsat.

Hvis du ikke ved, hvor du kan finde sådan en montør, kan du eventuelt spørge producenten. Ofte har de nogle montører, som de enten samarbejder med eller kan anbefale. Eller du kan læse mere om montering og pris på solceller på bygliga.dk

Det er essentielt for både effektiviteten og sikkerheden, at dit solcelleanlæg bliver monteret korrekt. Derfor er det ikke en udgiftspost, som du skal spare på.

3: Vælg en producent, der giver dig garanti

Ligesom så mange andre genstande, taber solceller deres ydelse over årene. Det er forskelligt fra producent til producent, hvor meget solcellernes ydelse går ned. Men til gengæld tilbyder de fleste producenter garantier.

Når det handler om gode tips til solceller, er det derfor en god idé at finde en producent, der kan tilbyde dig en vis garanti. Det kan for eksempel være, at producenten kan garantere, at solcelleanlægget stadig fungerer med 90% kapacitet efter 12 år.

4: Undersøg datablad og anden dokumentation

Når du skal finde det rette solcelleanlæg til din bolig, er det en god idé at indhente et tilbud fra de forskellige producenter. Sammen med tilbuddet bør du også bede om et datablad. Databladet skal indeholde information om både solceller og inverter.

Derudover bør du også bede om dokumentation for, hvor meget solcelleanlægget forventes at producere på årsbasis.

5: Undersøg solcelleanlæggets vægt

Når det handler om gode tips til solceller, er det altid en god idé at undersøge solcelleanlæggets vægt. Du skal nemlig forholde dig til, om vægten vil have nogen betydning for din tagkonstruktion.

I samme omgang er det også en god idé at rette henvendelse til både din kommune og dit forsikringsselskab. Du bør spørge begge parter, om de har nogle indvendinger til, at du gerne vil opsætte et solcelleanlæg. Nogle gange har begge parter nogle specifikke krav til anlægget.

6: Tag højde for solcellernes skygge

Solcellerne kræver ikke direkte sollys for at kunne fungere. Derfor kan solcellerne også godt producere strøm, selvom der er overskygget. Dog er det vigtigt, at solcelleanlægget kan være skyggefrit i sommerhalvåret fra 9-17. På den måde får du nemlig det bedste ud af dit anlæg. Når det handler om gode råd til solceller, er det derfor et af de bedste råd, som du kan få.