I dag er det de færreste mennesker, der kan klare sig uden internettet. Det er ganske enkelt blevet en så integreret del af hverdagen, at det bliver voldsomt kompliceret uden. Bare i dit privatliv anvender du formentlig internettet til flere ting. Formentlig streamer du tv via internettet. Selv hvis du skal modtage post fra det offentlige, er udgangspunktet, at du anvender internet til det formål. Derfor vil de fleste mennesker også gerne have et hurtigt internet til hjemmet.
I dag er mennesker nemlig ikke bare vant til internettet. De er også vant til et hurtigt et af slagsen. Derfor er det bestemt ikke ligegyldigt, hvilken internetforbindelse du har derhjemme. Læs videre, hvis du vil vide, hvordan du får hurtigt internet til hjemmet.
Vælg den rette internetforbindelse
Når du gerne vil have et så hurtigt internet som muligt, skal du først og fremmest vælge den rette internetforbindelse. Når det kommer til internet i hjemmet, kan du vælge mellem følgende fire former:
- Fiberbredbånd.
- Kabelbredbånd
- Telefonbredbånd
- Mobilt bredbånd
Fibernet er den hurtigste internetforbindelse. Dernæst kommer kabelbredbånd, så telefonbredbånd og til sidst mobilt bredbånd.
Dog er det ikke alle steder, hvor du kan få fiberbredbånd. Faktisk er det ikke engang alle steder, du kan få kabelbredbånd, selvom det trods alt er mere udbredt end fiberbredbånd. Derfor er det adressen også afgørende, når du gerne vil have hurtigt internet til hjemmet.
Hvad er et bredbånd?
Måske undrer du dig over, hvad et bredbånd egentlig er. Det er fuldt forståeligt. Efterhånden findes der nemlig flere undervarianter. Derfor er bredbånd også blevet et ret vidt begreb.
På et mere generelt plan er et bredbånd en slags telekommunikation. Det vil sige, at enten et signal eller kredsløb transmitteres gennem et spektrum af frekvenser. Her foregår en deling af data i et meget højt tempo. Delingen foregår mellem bredbåndsforbindelser.
I et mere simpelt sprog er et bredbånd kendt for at være et apparat, der kan levere internet i et højt tempo. Derfor står bredbåndet, i manges øjne, i kontrast til de tidligere modemforbindelser, hvor hastigheden var under 2 mbit/s. Derfor er et bredbånd også at foretrække, når du gerne vil have hurtigt internet til hjemmet.
Vælg en høj hastighed
Efter du har fundet den hurtigste internetforbindelse til dit hjem, skal du bestemme dig for en hastighed. Hvis du gerne vil have hurtigt internet i hjemmet, bør du naturligvis vælge en høj hastighed. Hastigheden på din internetforbindelse bliver opgivet i såkaldt Mbit. Desto højere Mbit, desto hurtigere internet. Dog er der en hage.
Flere bredbåndsudbydere bruger nemlig vendingen ”op til X antal Mbit”. Det betyder altså ikke, at din internetforbindelse nødvendigvis har det antal Mbit. Det betyder blot, at internetforbindelsen hypotetisk set kunne nå op på det antal Mbit.
Hvorvidt internetforbindelsen reelt set kan nå op på et givent antal Mbit, afhænger igen af din adresse. Derfor er det en god idé at undersøge, hvilke internetforbindelser og hvilke hastigheder du kan få, der hvor du bor. Der findes hjemmesider som speedtest.dk, hvor du kan slå de informationer op.
Husk prisen
Det er attraktivt med et hurtigt internet til hjemmet. Derfor koster det selvsagt også mere at have en hurtig forbindelse end en langsom. Når du derfor gerne vil have hurtigt internet til hjemmet, skal du altid holde hastigheden op mod prisen.
Af samme grund er det også en god idé at tjekke, om det overhovedet er muligt at få så mange Mbit på din adresse. Ellers kan du nemt komme til at betale for en hurtig internetforbindelse på eksempelvis 1.000 Mbit, men hvor du måske kun kan bruge 50 eller 100 af dem. Det er penge lige ud af vinduet.
Husk også stabiliteten
Det er ikke nok, at du har et hurtigt internet til hjemmet. Forbindelsen skal være også stabil. Ellers vil du ofte finde dig selv irriteret foran computerskærmen eller fjernsynet. Når internetforbindelsen ikke er stabil, vil du opleve, at du ryger af internettet i tide og utide. Det er uden tvivl kilde til en stor frustration. Især, hvis du betaler et større beløb for dit internet.
Ofte vil et hurtigt internet også give dig en stabil forbindelse. Men derudover er det også en god idé at høre andre brugere, om hvordan de oplever internetforbindelsen hos en specifik udbyder. Måske er der mange problemer med internetforbindelsen. I så fald kan den hypotetisk godt være hurtig, men i realiteten er den ikke særlig stabil. Det kan også være, at der ofte er fejl på internetforbindelsen. I så fald er den heller ikke stabil.
Der findes efterhånden flere onlineværktøjer, der lader dig teste dit internets hastighed. Men når det kommer til stabiliteten af internettet, er det knapt så nemt. Derfor må du primært lytte til andre brugere, indtil du selv har opbygget en vis erfaring med din udbyder.